Вече над от половината граждани на Германия (57%) изразяват готовност да бъдат

...
Вече над от половината граждани на Германия (57%) изразяват готовност да бъдат
Коментари Харесай

Вече 57% от германците искат да се ваксинират със Спутник V

Вече над от половината жители на Германия (57%) изразяват готовност да бъдат имунизирани с съветската ваксина против COVID-19  " Спутник V ", в случай че тя бъде утвърдена за приложимост в Европейски Съюз, демонстрира допитване, направено за RTL. В началото на февруари към 45% са били подготвени да се доверят на съветския препарат. 44% от запитаните пък не желаят да бъдат ваксинири с " АстраЗенека ", поради подозренията към страничните резултати.

Вчера в конферентен диалог президентите на Русия Владимир Путин и на Франция - Еманюел Макрон, разискаха дружно с канцлера на Германия Ангела Меркел опцията за регистрация на " Спутник V " в Европейски Съюз и вероятно взаимно произвеждане.

Заради комплицираната епидемиологична обстановка, Франция разгласи нови, по-строги ограничения, които влизат в действие от 3 април и ще важат до 2 май. В по-голямата част от страната се вкарва вечерен час и жителите би трябвало да са по домовете си от 19:00 ч. нататък. Присъствените занимания в учебните заведения, колежите и университетите се приключват и минават в отдалечен режим.   За месец затварят магазините, които не продават артикули от първа нужда.

Мерките бяха затегнати и в Словения . До 11 април е забранено пътуването отвън обособените райони на страната, като се изключи Великден, когато ще бъде позволено събирането на до шест души от две семейства, в това число децата. По-голямата част от държавната администрация, както и чиновниците в частния бранш ще работят от домовете си. Носенето на маски навън още веднъж става наложително. В страната ще може да се влиза единствено след показване на негативен PCR тест.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР